Nu neglijati aceste zone critice – dar adesea uitate – atunci cand cumparati o casa.
Felicitari! Sunteti atat de aproape sa deveniti un nou proprietar. Cu toate acestea, inainte de a semna hartiile, exista cateva lucruri de inspectat: indiferent daca viitoarea dumneavoastra casa este o constructie noua sau o proprietate istorica, exista surprinzator de multe locuri in care lucrurile pot merge prost, de la prizele care nu functioneaza pana la ferestrele care nu se deschid. Aici, trecem prin cateva lucruri majore si minore care trebuie confirmate inainte de a face marele pas si de a cumpara o casa, chiar si dupa ce a verificat-o un inspector.
1. Verificati daca toate aparatele functioneaza
Doar pentru ca exista un frigider sau un cuptor cu aspect nou in bucatarie nu inseamna neaparat ca functioneaza, mai ales daca au fost cumparate special pentru a atrage cumparatori. Daca inspectorul de la domiciliu a verificat deja si faceti ultimele ture ale casei inainte de a incheia afacerea, asigurati-va ca toate aparatele, de la cuptorul cu microunde la masina de spalat si uscator, functioneaza conform asteptarilor.
2. Aduceti un incarcator de telefon pentru a testa prizele
In mod similar, va trebui sa va asigurati ca toate prizele sunt functionale inainte de a semna pe linia punctata de la finalul contractului. Cel mai simplu mod de a le verifica este sa mergeti in fiecare camera, conectand dispozitivul la fiecare priza.
3. Aruncati o privire la panoul electric
Inspectorul dumneavoastra de acasa va efectua o revizuire electrica, dar nu va acoperi absolut totul. In general vorbind, un tablou electric care este ingrijit, are fiecare fir organizat si o conexiune clar marcata este un semn de buna manopera, in timp ce un tablou dezordonat, cu fire deconectate nu este un semn bun si ar putea reprezenta un potential pericol pentru siguranta dumneavoastra.
4. Deschideti si inchideti toate ferestrele si usile
Pana cand iarna va sosi, va fi prea tarziu sa faceti ceva in legatura ferestrele si usile existente care nu se inchid corect, deci ar fi o idee buna ca, in timp ce faceti turele prin casa, sa deschideti si sa inchideti ferestrele, usile si obloanele.
5. Testati toaletele, chiuvetele, dusurile si baile
In timp ce schimbarea unui robinet defect dupa ce ati cumparat o casa nu reprezinta sfarsitul lumii, este de preferat sa aveti totul in stare de functionare atunci cand va mutati – mai ales atunci cand vine vorba de probleme mai mari, cum ar fi toaletele care nu se spala corect sau dusuri din care picura. Oferiti tuturor aspectelor din baia dumneavoastra o inspectie amanuntita.
6. Cautati zone cu potentiale scurgeri
Exista zone specifice unei case care sunt mai susceptibile de a avea infiltratii si scurgeri de apa decat altele, deci ar trebui sa va asigurati ca acordati o atentie deosebita acestor zone. Intr-o singura casa de familie, daca exista terase exterioare cu canalizaru in pamant, asigurati-va ca aceste canalizari sunt curatate si in stare buna si ca santurile de la streasina acoperisului sunt in forma buna, cu scurgeri adecvate in pamant si cat mai departe de fundatia casei.
7. Verificati sub chiuvete
Un ultim loc pentru o dubla verificare este sub chiuvetele atat din bucatarie, cat si din bai. O privire rapida sub o chiuveta va va oferi sansa de a observa daca exista daune de apa, mucegai, pete de apa sau mirosuri de mucegai, indicand probabil o scurgere in instalatiile sanitare. Faceti acest lucru dupa ce ati lasat apa sa curga in chiuveta timp de cateva minute pentru a va asigura ca se scurge corect!