Certificat energetic Buzau

Auditor energetic atestat de MLDPA ofer servicii profesionale de audit energetic si intcmire de certificat energetic in Buzau.

Date de contact:

Certificat energetic Buzau – Electric Solutions SRL

 

Adresa: Str. N. Beldiceanu nr. 7, Buzau 120017, jud. Buzau

Email: geluvarzaru (la) yahoo.com

Tel: 0744 512 225;

Informatii utile despre certificat energetic

 

Pentru a putea vinde sau a putea inchiria o locuinta zilele acestea, posesorul este obligat sa aiba un certificat energetic. Haideti sa aflam ce anume trebuie sa stim cand ne gasim in acest context:

Ce este eficienta energetica

Acest document este de tip tehnic si prezinta referinte in legatura cu eficienta energetica a unei case – cantitatea de energie consumata pentru a incalzi, ilumina si pentru a obtine apa fierbinte necesara in casa respectiva. Examinarea si calculele specifice in acest scop se realizeaza de catre o persoana specializata – auditorul energetic – si prezentate in document prin intermediul a doi indicatori centrali: clasa energetica si nota energetica. Clasa energetica este o scala de la A la G, unde prima valoare reprezinta cea mai de sus eficienta energetica, iar cea din urma valoarea cea mai scazuta a eficientei energetice. Nota energetica care este acordata se gaseste intre 1 si 100 – cu cat este mai mare, cu atat este mai performanta.

Informatiile colectate

Pentru a scoate un certificat energetic pentru un imobil, va fi nevoie ca auditorul sa faca studiul si socotelile tipice luand in considerare caracteristicile cladirii, iar printre cele mai semnificative astfel de caracteristici este stadiul de izolare termica fata de sol si fata de externul casei. Pe aceasta cale, incalzirea din interiorul casei se poate risipi deosebit de lejer prin zonele slab izolate.

Unde gasesc un auditor?

Actul final va detine stampila unui auditor energetic atestat de Minister, iar sumarul cu aceste persoane poate fi gasita pe web pe site-ul Ministerului, inclusiv pe situl web al Asociatiei Auditorilor Energetici din Romania.

Ce acte trebuie sa pregatim?

Pentru a putea intocmi un certificat energetic, auditorul va avea trebuinta de extrasul de CF sau documentul de proprietate, si RLV-ul sau fisa cadastrala a cladirii. In plus, profesionistul trebuie sa viziteze locuinta, si va avea nevoie de referinte specifice: instrumentele de incalzire, tuburile de apa incalzita, de incalzire, contorizarea energiei termice, la care se adauga date despre peretii de la exterior, a geamurilor, acoperisului si tot ce mai este necesar.

Cat costa?

Usor de ghicit, costul unui certificat energetic este influentat de suprafata casei, iar cateodata si de destinatia acesteia – comerciala sau rezidentiala. Tarifele sunt influentate si de regiunea particulara din Romania si numarul de auditori autorizati care ofera servicii in regiunea respectiva – mai multi prestatori se traduce in preturi mai scazute. In general, preturile pleaca de la 170 de lei pentru un apartament cu o camera, si se maresc cu suprafata.

De ce trebuie sa il am?

Incepand cu luna august 2013, certificatul energetic este obligatoriu prin lege atunci cand se ia in calcul vanzarea, darea in chirie sau intabularea (aceasta din urma e valabila doar pentru cladiri noi), iar absenta sa duce la anularea contractului de vanzare-cumparare, inchiriere etc.

Care e scopul final?

Scopul documentului este asadar de a-l instiinta pe viitorul posesor sau chirias la ce consumuri asociate cu energia poate anticipa ca rezultat al eficientei energetice prezentate in act.