3 Obiective de interes cand planuiti sa achizitionati o casa

Cate bai exista

Decideti din timp cate bai preferati. Casele mai vechi ar putea sa aiba o singura baie, iar cumparatorii vor cauta adesea solutii pentru a adauga inca una. Daca exista o singura baie, fiti singuri ca va simtiti confortabili in a locui in acest aranjament, daca remodelarea nu este o perspectiva fezabila. Casele mai noi au in general doua sau mai multe bai, desi unele s-ar putea sa nu fie echipate cu cazi de baie sau cabine de dus.

Dimensiunea si stilul incaperii de baie este de asemenea important. Doriti o cada de baie, o cabina de dus sau ambele? Cazile tip jacuzzi sunt foarte populare pentru relaxare, in vreme ce anumite persoane prefera o cabina de dus, pentru acces facil. Daca aveti nevoie de o baie cu acces pentru persoane cu dizabilitati, puteti cauta acest lucru, sau o baie spatioasa care poate fi renovata. Ganditi-va la persoanele (inclusiv oaspetii) care vor folosi acele bai, si va veti face o idee cu privire la dimensiunea si stilul baii care se va potrivi perfect pentru familia dumneavoastra.

Care e planul bucatariei

Bucataria pare cu adevarat a fi inima caminului. Este locul unde se creeaza mancare grozava pentru familia si prietenii care se aduna acolo. Atunci cand oaspetii sosesc, in general se ajunge la o adunare in bucatarie, si, deoarece reprezinta un centru de activitati si divertisment, dimensiunea si planul sunt importante. Fiti foarte clar cu privire la ceea ce doriti, fie ca este o bucatarie gourmet spatioasa cu blaturi de bucatarie, chiuvete si loc de depozitare, fie ca este o bucatarie obisnuita este suficienta.

Fiecare familie are idei diferite referitoare la gatit. Exista persoane care sustin ca singurul motiv pentru care au bucatarie este faptul ca au cumparat-o odata cu casa! In acest caz, orice bucatarie este suficienta. Apoi, avem vegetarianul care gateste zilnic si foloseste numeroase ingrediente proaspete, sau bucatarul grabit care pune totul in cuptorul cu microunde. Sunt persoane care primesc oaspeti deseori sau au familii mari de hranit. Indiferent de stilul dumneavoastra de gatit, bucataria trebuie analizata.

Daca o singura persoana gateste pentru doi, o bucatarie modesta poate fi suficienta. Parintii care isi invata copiii sa gateasca sanatos s-ar putea sa aiba nevoie de mai mult spatiu. Indiferent de preferintele dumneavoastra in materie de bucatarii, notati-le si discutati-le cu agentul dumneavoastra imobiliar, astfel incat sa cautati cea mai buna optiune pentru familia dumneavoastra.

Care e vechimea, stilul si starea electrocasnicelor

Electrocasnicele sunt costisitor de inlocuit. Alocati timp pentru a estima vechimea si starea fiecaruia. S-ar putea de asemenea sa aveti anumite preferinte puternice. Spre exemplu, s-ar putea sa va faca placere sa gatiti pe o soba cu gaz, si sa nu va placa aragazele electrice. Pentru anumite persoane, aceste diferente pot sa fie factori determinanti. Daca este si cazul dumneavoastra, informati-va agentul imobiliar.

O bucatarie normala are multe electrocasnice. Daca exista electrocasnice fara de care nu va puteti descurca, verificati daca exista in casa sau daca exista suficient spatiu incat sa le puteti instala ulterior. Unele sunt mai usor de adaugat decat altele (un cuptor cu microunde fata de o masina de spalat vase, daca spatiul este limitat). Verificati masina de spalat haine, masina de uscat haine, boilerul si instalatia de dedurizare precum si centrala sau boilerul, aparatul de aer conditionat si umidificatorul. Daca exista seminee sau sobe pe lemne, este bine de vazut daca au fost bine intretinute.

Puteti sa faceti o presupunere informata cu privire la vechimea electrocasnicelor, iar specialistul ales pentru o in evaluare imobiliara va poate elabora un raport amanuntit mai tarziu. Atunci cand va uitati la o casa, nu presupuneti ca toate electrocasnicele vor ramane in casa. Verificati anuntul de vanzare al imobilului pentru a vedea care sunt incluse si care nu. Daca majoritatea electrocasnicelor si sistemelor mecanice par invechite, trebuie sa cunoasteti costurile de inlocuire.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *